SD:s Landsdag

Blåbär debatterar

 

Jag kollar med ett skevt öga på SD:s landsdag på TV. Jag missade början och var inte så väldigt observant men några inslag fastnade.

Det första som slog mig var den glest besatta salen. De politiska blåbären satt spridda i en sal som var väldigt mycket för stor. SD har gjort sig känt för att vara de tomma stolarnas parti. Brist på lämpliga representanter och avhopp har gjort att kommunerna fullmäktige inte är fullt besatta.

Jag yrkar på ändrade krav för partiers deltagande i kommunernas styrande. Partier som inte vet hur man sätter ihop en budget äga icke tillträde. 

Mattias Karlsson höll ett inledande tal. Den Sverigevänlige SD-representantens tal var en ren svartmålning av landet. Bland annat påstod han att Sveriges sjukvård som för en tid sedan var världsbäst nu ligger i nivå med u-ländernas. Fel, fel, fel, Mathias. Sverige ligger på fjärde plats. Före ligger tre andra Nordiska länder.

Handlar det om okunskap eller lögner?

Eller medveten alternativ sanning?

Som vanligt handlade det mycket om främlingshat. Visserligen nu kamouflerat till ”illegala invandrare”.

B-fängelser för rasistoffren

Flera representanter krävde B-fängelser för dessa. Våra vanliga fängelser har för hög standar och blir till icke avskräckande.

Ett blåbär från NOA.

En representant som sa sig vara polis och jobbade på NOA krävde ändrad rekrytering av högre chefer. Representanten påstod sig ha många poliser bakom sig som var lika frustrerade. Enligt polisen påstående saknade tio av sexton höga chefer polisiär utbildning och erfarenhet.

Vad hon önskade var så kallad internrekrytering.

Min erfarenhet av intern rekrytering till chefsposter är att det leder till stagnation. Dessutom, förr var kraven på en polismästare att denne var jurist. Höga chefer sysslar inte med polisiära problem. De är administratörer. Förhoppningsvis överlåter de det polisiära till chefer och personal på lägre nivå.

En ökänd polischef i södra Sverige har för all del rekryterat vänner från andra myndigheter än polisen. Vänskapen smällde högre än yrkeskunskap. Förhoppningsvis löses det här missförhållande av sig själv. Den chef som rekryterar okvalificerad personal binder ris på egen rygg.

Min erfarenhet av poliser är att de inte rekryteras från det underlag som gäller för hjärnkirurger.

För den kriminalpolitiska resan förklarade en representant att SD blivit omkörda av Moderaterna vars program var klart hårdare. Därför skulle SD vässa sina förslag och göra dem hårdare andra partiers.

De Sverigevänliga fortsätter sin inslagna väg och svartmålar förhållandena i landet underbyggt av fördomar och lögner.

De Sverigevänliga lever i ett eget Sverige. Inte samma som mig.

 

 

Relaterade artiklar

SD:s Landsdag
Tagged on:             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet