Hur gör man …

Kvinna halshuggen medan polis stod vakt

För många är den första reaktionen att sluta umgås med våldsverkare och dåliga människor. Hur ska vi ställa oss till diktaturer som i vårt tycke förtrycker sina döttrar, som avrättar kvinnor utan vad vi ser som giltiga skäl. Om det nu skulle finnas några giltiga skäl till att döda.

Ska Sverige bryta banden till Saudiarabien kanske? Skulle det hjälpa de förtryckta?

Ministrar i schal vid statsbesök i Iran

Stor uppståndelse, svenska ministrar tar inte avstånd från kvinnoförtryck. Ministrar spelar med. Ministrar från en feministregering, från en feministisk nation. Hur kunde det ske? Går privata företags affärer före moral?

Om Sverige tog avstånd från Iran, slutade göra affärer med Iranska företag, om vi ställde oss på barikaderna och ropade ve och förbannelse över dess tyranni och diktatur. Hur skulle det hjälpa de förtryckta?

 

Relaterade artiklar

Hur gör man …
Tagged on:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 12 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet