Ledig dag idag …

I alla fall ledig halvdag

bordslampa-med-klammaIdag gick jag in till Armacao de Pera för att köpa antingen en ny glödlampa till min bordslampa eller en ny bordslampa.

Det blev nästan ett helv… äventyr. Jag gick genomfarten till den sista rondellen där jag svängde av mot stranden. Ögonen  spanade fullt efter en elaffär. Men jag hittade ingen. Armacao har väldigt många barer och restauranger, många damfriseringar, många livsmedelsaffärer och många tomma butikslokaler. men ingen elaffär.

Jag hade en kinesaffär i minnet sedan mitt förra besök för åtta år sedan Den låg åt samma håll som läkarstationen jag fått tips om. Kinesaffären fanns inte kvar. Där låg en restaurang istället. Läkarmottagningen fanns dock. Men de hade inga katetrar hemma. Kanske jag skulle kunna beställa tid och de ta hem en kateter men de visade inget intresse för ett sådant förslag så jag gick.

Jag vände för att gå tillbaka men ta vägen om den äldsta delen, vad jag vet, av samhället. Jag hade ett minne av en järnaffär där. Jo men visst. De hade bara glödlampor med gängfattning. Sådan lampa var det inte jag behövde. Men de hade en lampa. En sådan där med en klämma istället för fot. jag skulle kunna sätta den på skärmen tänkte jag.

Järnaffären låg granne med Borgmästeriet, Freguesia som det stavas på Portugisiska men inte går att uttala om man inte är infödd, dit jag planerat att gå i morgon.

Att promenera med Dixie och Neida är inte lätt. Speciellt inte på för dem nya platser. Det ska nosa och sniffas och pissa både högt och lågt. Jag riskerade att aldrig komma fram. Ännu mindre komma tillbaka hem.

Nåväl, med Gud i hågen och lätt bris i ryggen kom jag tillbaka till husvagnen efter tre timmars lallande på gator och torg. Tog upp lampan och klämde fast den på skärmen till datorn. En av klämmans plattor gick i små bitar.

Det är kvalitet i varuproduktionen. Jag undrar när man får nöja sig att betala och få ett kvitto på vad man vill köpa.

Ledig dag idag …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet