Nonchalans inte pengar måste vara orsaken …

Nonchalans från Piratförlaget sida knappast lurendrejeri

Skärmkklipp, nonchalans,Det är helt enkelt nonchalans från Piratförlagets sida att författare inte får redovisning och utbetalt royalty för utgivna eböcker via det helägda dotterbolaget Kapitel 1 förlag.

Redovisning var utlovad en gång per år. Redovisning av försäljning under 2015 har ännu inte skett. Mattias Boström på Piratförlaget har utlovat redovisning under året! Under året?! Behöver Mattias Boström hela december för sin redovisning?

Som jämförelse; Smashwords, Publit och BoD. kanske fler, redovisar kvartalsvis och betalar ut ersättning till författarna månaden efter varje kvartal. Några av ovannämnda redovisar daglig försäljning till och med.

Piratförlaget var genom Kapitel 1 förlag tidigt ute med att erbjuda utgivning av eböcker för vad de kallar ”Independentförfattare” ett sätt att tjäna pengar på webbsidan Kapitel1:s medlemmar. Kostnaden för utgivning och villkoren står sig inte mot övriga i nischen.

Att Piratförlaget parasiterar på okända författare med liten försäljning handlar inte om pengar. Det handlar om den etablerades nedlåtande syn på de oetablerade.

Jens Stenman, aka J. Starsmoor på webbsidan Kapitel 1, är loket för sidan. Han är politiskt engagerad och ordförande för ett lokalt parti i Sydsverige och framför allt en mycket sympatisk människa. Hur hinner han med så mycket engagemang och samtidigt skriva romaner?

Shiver utgiven genom Piratförlagets helägda dotterbolag Kapitel 1 förlag, är en erotisk spökthriller om Alicia, en författare som bor ensam i en stuga. Hennes böcker säljer som smör. Något flyttar in till henne. Något vars namn uttalas på niohundraåttio nanometers våglängd. Något som fattar tycke för henne.

Bit för bit råkar hon ut för händelser som blottar hennes innersta hemligheter för världen …

Jens tidigare litterära bana består i att ha varit initiativtagare och för medlemmar på Kapitel 1 get ut ett antal novellsamlingarna  Vildsint och Vildsint Skymningslandet.

 Kapitel 1 Forum

Personligen anser jag Shiver vara en bra bok och att Jens får den redovisning han är berättigad till. Kanske inte bara för pengarna, kanske mest för att få vetskap om hur boken sålt.

 

Relaterade artiklar

Nonchalans inte pengar måste vara orsaken …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + tjugo =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet