Makthunger utan omdöme

Makthunger för personliga del styr alltför många politiker.

makthungerVad den makthunger som ledde till det brittiska avträdet ur EU kommer att sluta i är svårt att överblicka. Varför Brexit kom till och varför Brexit vann är lättare att förstå. En maktkamp inom ett parti ledde till folkomröstningen. Propaganda och halvsanningar blandade med nationalism i ett land där konservatism står högt i kurs tillsammans med tron att just deras land är förmer än andra ledde till segern. Att ta hänsyn till andra, att samarbeta stod aldrig på dagordningen.

På kort sikt blev det ett nästan världsomfattande börsras. Pundet tappade i värde medan dollarn och Euron ökade i värde. Finansmarknaden ser EU och Euron som säkrare än Storbritannien.

Jag undrar om någon för valet tänkte på nästa möjlighet. Skottar och Nordirländare ville stå kvar i EU. Skottarna har redan krävt ny folkomröstning om att gå ur UK. Samma tongångar hörs från Sinn Fein i Nordirland. Där kan situationen hetta till på nytt mellan katoliker och protestanter.

Det klagas på EU. Det tags beslut över huvudet på de olika medlemsländernas huvud. Vaddå? EU är precis vad dess medlemmar gör det till.

Det kan bli ytterligare en union som spricker.

Idag firas beslutet om utträde av Donald Trump, razist och fascist. Av Putin, Det Nya Sovjets ledare som vill söndra Europa. Av UKIP, Sverigedemokraterna och andra hel- eller halvfascistiska partier och grupper.

 

 

 

Relaterade artiklar

Makthunger utan omdöme
Tagged on:                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 7 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet