Internet-ID ett måste för nätet

Internet-ID krävs om nätet inte ska bli en ren lekstuga för hat, hackers och kriminella

chaosHur kommer nätet att utvecklas utan internet-ID? Hur skulle vårt fysiska samhälle se ut om det rådde total anonymitet? Vi människor klarar inte den totala frihet som en del förespråkar ska finnas på nätet.

I små samhällen där alla känner alla hämmas buset av vad folk kan tänkas tycka. Alla hämmas inte men flertalet vill jag påstå. I storstäder gör anonymiteten att när man lämnat mammas gata kan man bete sig illa.

Jag pläderar för att var och en som ska använda nätet måste ha en identitet som är lätt att tyda. Utredning av brott ska inte stå och falla med om en operatör vill avslöja vem som finns bakom ett IP-nummer. Även icke statiska IP-nummer ska vara kopplade till en användares identitet.

Nätet är så stort att även om man agerar under sitt rätta namn är man anonym. Jag menar, vem i helvete vet vem Sune Olsson på nätet är, eller vilken jävla Sune Olsson som skrivit ett inlägg fult av hat.

Tillfället gör tjuven. Anonymiteten är det tillfället på nätet.

[Heateor-SC]
[Heateor-SC style="background-color:#000;"]

Relaterade artiklar

Internet-ID ett måste för nätet
Tagged on:         

One thought on “Internet-ID ett måste för nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet