Utmaningen att skriva om främmande kultur

Utmaningen att skriva om en främmande kultur.

Raqqa, utmaningen,Utmaningen är också att skriva trovärdiga dialoger.

Ska jag ta med hälsningsfraserna Assalamu alaikum som används i arabiska länder och svaret är Wa Aleikum As-salam. Eller som jag uppfattade det i NCIS; ”Allah Akbar – alaikum Allah”.

Miljön kan jag hitta i en smygfilmad video från Raqqa. Sannolikt kommer Raqqa att ha ryckts ur IS händer till hösten när jag räknar med att ha boken klar för publicering. Men det kanske jag måste leva med.

En smygfilmad video var utlagd på Facebook idag. Där kan jag sno miljöbeskrivningar. Civilklädda män med automatvapen, kvinnor dolda i mängder av tyg. (Äger en sunnimuslim textilindustrierna tro). Hur en man slängs från taket på enhög byggnad. En Shiamuslimsk moske som sprängs i luften. Förpackningar med hårfärger med förkletade ansikten. Avrättning av en soldat på öppen gata.

 

Jag har dock två problem kvar. Det där, ovan, om dialoger och nationaliteten på en person från IS/Khorosan som ska till Sverige för att övervaka att de planerade terrorhandlingarna utförs som planerat. För att inte bli uppmärksammad bör han inte vara arab. Inte heller förekomma på de listor över IS medlemmar som kommit på avvägar.

Jag börjar också känna mig stressad. Boka ska va klar till hösten. Om sex månader och jag känner mig inte klar med min research än.

 

Utmaningen att skriva om främmande kultur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet