Bom dia, Folket. Tudo Bein?

Hej Folket, det var ett tag sen. Det får ni förlåta för det har hänt så mycket sen sist. Bland annat fick jag veta att hundars minne bara sträcker sig 10 sekunder bakåt i tiden.

hundnos | Åkerman re-Nature Vicket nys. Vet dom inte att vi förutom alla andra minnen också har ett doftminne.

Jag minns till exempel min tid ensam med husse. Det var tider det. Nu har jag fått en syrra. Hon heter Neida men husse kallar hanne Gurkan. För att hon ska hålla på och pussas hela tiden.

Hon kom för ett par veckor sen och sen dess ställt allting upp och ner. Till exempel snott min plats bredvid husse när han sitter vid brädan med en massa knappar han kan tycka på. På natten snor hon platsen närmast kudden. Där det är lätta att bli kelad av husse. Hon snor kudden från husse också om hon kan.

IMGP6797Till sin kroppsbyggnad ser Gurkan ut som en räv. Det var mitt och husses intryck när vi såg henne första gången. På håll. Pälsen är som på en Collie. OK, en liten collie för hon är nästan i samma storlek som mej men mycket tunnare. Hon väger minst 3 kilo mindre än mej.

Hon är en fjortis. I hundår räknat. Hon är alltid sugen på lek och upptåg. Framför allt när vi är på stranden.

Hon gillar inte heller när husse försvinner någonstans och vi inte får följa med. Hon har inte heller förstånd på vad stanna där, vänta, och andra ord betyder. När jag väntar utanför toan till exempel. Går hon in fastän hundar inte får. Häromdagen gick hon ännu längre på den förbjudna vägen. Hon smet in på poolen och tog sig ett dopp!

Igår smet hon sin väg när husse inte såg. Hon var borta länge. Jättelängre. Men när husse gick ut en stund senare satt hon vid grinden och ville med in. Husse var arg på henne.

Krumbuktande Marro, ja Brunis då, har kommit tillbaka efter att ha varit borta ett tag. Nu väntar han på oss utanför när vi ska gå morgonpromenaden. En personal, han som vaktar vid bommen på morgon, försöker jaga iväg Marro när han ser honom. Det är lönlöst. Det vet både husse och jag. En gatupojke får man inte att lyda så lätt. Marro kan fler knep än en Vigilante vet att det finns.

Mina vänner Shona coh Davif har varit i England på besök. De hade med sig en kompis tillbaka. En visserligen rätt storvuxen kille, i förhållande till mej, men en kul kille. Hans husse och matte har haft många hundar förr men är ändå lite kycklingmammor. En dag såg jag David hota Charlie med sin toffel. Det tyckte varken husse eller jag om.

Dog Smile_Hot Dog_Dog CartoonMin husse kan bli arg på mej. Ryta, gapa och stå i. Men hur arg han än blir vet jag att han inte slår mej. Han kommer inte att bita mej heller.

Skulle han få för sig att göra det får han köpa sig ett nytt garnityr först.

 

Ciao

Dixie

 

 

 

Relaterade artiklar

Bom dia, Folket. Tudo Bein?
Tagged on:                         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + ett =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet