En vinter har passerat …

och jag har hunnit fylla tre år. Räknas inte längre som tonåring. Jag är numera en ung vuxen. Till skillnad från min Husse som är en gammal gubbe.

Sommaren tog slut och regnen tog vid. Inte varje dag men ibland. När det regnade gick jag bara ut när det var nödvändigt. Kalla nätter var det men i husses säng var det varmt. Behövde jag, kröp jag ner under täcket.

Christina lär Dixie kommandot Ligg.
Christina lär Dixie kommandot Ligg.

Vi fick besök Husse och jag. Ett par långt norr ifrån. Från ett ställe som hette Gotland. Christina och Allan. De var snälla och trevliga. Gav mej godis varje dag. Som motprestation var jag tvungen räcka vacker tass, sitta, ligga och hita. Dessutom villa Allan att jag skull gå ärenden. Hämta husse när de var dags för kaffe och sådant. Han satte en klädnypa i mitt halsband som husse skulle ha. Bilden ovan är från trekaffet utanför deras husbil,

När vi körde och handlade passade Allan mej medan Christina och Husse handlade. Jag tyckte inte om det. Att Allan passade mej menar jag inte. Han var snäll och ville mej bara väl. Men Husse, en gammal gubbstöt som honom kan man inte lita på. Plötsligt lallar han iväg för sig själv och kanske inte hittar tillbaka.

Ceasar och Dixie
Ceasar och Dixie

Jag träffade andra nordbor också. Ceasar från Sverige. Han är en spansk vattenhund. Har simhud mellan tårna men tycker inte om att bada.

Vi träffades ibland på en stor strand där vi lekte. Jag sprang nästan benen av mig i sanden.

Carla
Carla

 

En tjej som heter Carla bodde på campingen också. Ibland träffade jag henne på stranden.

Hon är jämnårig med mej eller något yngre.

Marro (Brunis)

Brunis eller Marro som Husse vill kalla honom är en god vän. Han har en Matte som ger honom mat och sköter om honom men han lever på gatan. Ibland kommer han hit och vi leker. Jag måste vara på min vakt för han vill ställa sig in hos Husse. Min Husse. Och det får han inte för mej.

 

Dixie the Border C.

 

Relaterade artiklar

En vinter har passerat …
Tagged on:                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet