Uppe igen …

Internet via Satellite || atrexxEfter snart två månader utan dator har jag nu kommit igång igen. Nästan. Jag köpte en dator utan operativ. Ett misstag. Läste inte det finstilta tillräckligt noga. En bekant i personalen skulle ge mig en kopia av Windows sju eller åtta, Sjuan tyckte jag att jag hade rätt till då den trasiga laptoppen körde sjuan men jag inte fått någon disc med leveransen.

Det strulade. Vad jag skulle få imorgon eller dagen efter i morgon hade fortfarande inte levererats efter nästan två veckor. Jag använde en gammal notebook till vilken jag kopplat en 24 tums skärm. Detta tillsammans med en undermålig wifi … ja, du förstår. Segt, mycket segt och oftast helt stilla.

I ren desperation installerade jag Windows Vista. Sannolikt det sämsta operativ Windows gjort. Jag håller på att konfigurera och ladda in program jag behöver. Maskinen klarar sig bra men uppkopplingen är seg. Jag har sparat 300 Euro genom att inte köpa en TV jag tänkt köpa. Jag kan ju se TV på datorskärmen. Min bekanta ville byta min 24 tum mot två 19 tums. Till det behövde jag ett grafikkort för två skärmar. Jag hade ett på lut för 150 Euro. Det blev inget byte. Internet via satellit kostar ca 400 Euro. 200 i installation, 20 i startavgift och 100 per månad för obegränsad nedladdning.

Det blir nog så. Högsäsongen är över och bandbredden inte helt ockuperad men den är svajig. Min TP-link kopplar ner när wifin går ner på 1 eller 2 mbps. Det gör den allt som oftast.

Vi får la se. Berättar mer sen.

PS. Jag skaffade mig en parabolantenn för TV förra månaden. Står mot en satelitt med brittiska kanaler. Ska ställa om den mot Astra 1+2.

 

Relaterade artiklar

Uppe igen …
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − nio =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet