Nå, lite sans måste finnas …

C: Straffa den som överger sitt husdjur

Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C)  
Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C)Foto: URBAN ANDERSSON

Centerpartiet vill se en skärpning i lagen för djurägare.

Den som överger sitt husdjur ska kunna straffas med böter eller fängelse.

– Har man tagit hand om ett husdjur så har man det. Och inte bara denna vecka utan så länge man är innehavare av det, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C), till Aftonbladet.

Nåja, lite sans och balans om jag får be, utbrast husse. Nog är det skit av människor som tar hand om en kattunge över sommaren och överger den till hösten. Eller skaffar djur som de sedan inte sköter om. Man slår aldrig barn, hundar, katter, hästar eller andra djur, säger han. Jag ger husse rätt. Framför allt när det gäller hundar
Givetvis bör folk som beter sig på det sättet ha stry… eh, stryk det. Men någon skit ska de ha. Att sätta dem i fängelse upp till två år är dock att ta i. Böter kan vara befogat. Alternativt samhällstjänst på ett förvar för vilsekomna djur.
Svenskarna är förskonade. Söderut är det inte ovanlig att dressera hundar med stryk. Eller som i Portugal där jag kommer från, att slänga ut hunden på gatan när man tröttnat på den. Det hände mig. Som tur var fick jag en ny husse. Han är väl snäll, men inte helt lättlärd.[google-translator]
Dixie

 

Relaterade artiklar

Nå, lite sans måste finnas …
Tagged on:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + femton =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Hoppa till verktygsfältet